ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Posted by ydrotexniki-house 20/02/2024 0 Comment(s)

1. Πρώτα η ασφάλεια: Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, βεβαιωθείτε ότι ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος και αποσυνδεδεμένος από την πηγή ρεύματος
για να αποφύγετε τυχόν ηλεκτρολογικά ατυχήματα. Για μέγιστη ασφάλεια κλείστε τον γενικό διακόπτη.
2. Συλλέξτε υλικά: Θα χρειαστείτε:
1. ένα ήπιο απορρυπαντικό ή μαγειρική σόδα
2. ζεστό νερό
3. πανιά μικροϊνών
4. βούρτσα καθαρισμού ή παλιά οδοντόβουρτσα
5. ένα σφουγγάρι
6. λαστιχένια γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας.
3. Αφαιρέστε τα φίλτρα: Εάν ο απορροφητήρας σας έχει μεταλλικά φίλτρα με επικαθήσεις λίπους προτείνουμε τους δυο παρακάτω τρόπους.
Α. Ο απλός παραδοσιακός τρόπος
 Καθαρίζουμε καλά το νεροχύτη μας ή ένα μεγάλο βαθύ ταψί φούρνου και γεμίζουμε με καυτό νερό. 
 Μέσα στο καυτό νερό προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα γιακάθε μεταλλικό φίλτρο.
 Αφαιρούμε τα φίλτρα από τη συσκευή μας και μουλιάζουμε σε ζεστό νερό με σόδα ή σαπουνόνερο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να χαλαρώσει η συσσώρευση λίπους και έπειτατα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. 
 Τοποθετούμε τα φίλτρα κάθετα μέχρι να στραγγίσουν καλά και έπειτα τα επανατοποθετήσουμε στον απορροφητήρα μας. 

 Υπενθύμιση: Για φίλτρα υαλοβάμβακα ή άνθρακα:
Δεν καθαρίζονται, μόνο αντικαθίστανται κάθε 2 και 4 μήνες αναλόγως της χρήσης.
Β. Ο «ξεκούραστος» με την βοήθεια της τεχνολογίας τρόπος
 Τοποθετούμε τα μεταλλικά μας φίλτρα στον κάδο του πλυντηρίου πιάτων
 Εκκινούμε το κανονικό πρόγραμμα πλυντηρίου με τις ταμπλέτες για τον καθαρισμό
πιάτων που χρησιμοποιούμε
 Βγάζουμε τα καθαρά μας φίλτρα όταν τελειώσει!

4. Καθαρίστε τις εξωτερικές επιφάνειες: Σκουπίστε τις εξωτερικές επιφάνειες του απορροφητήρα με ένα υγρό πανί από μικροΐνες και ένα ήπιο διάλυμα απορρυπαντικού.
Δώστε προσοχή σε περιοχές με εμφανή συσσώρευση λίπους ή βρωμιάς. Οι περισσότεροι απορροφητήρες διαθέτουν φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα, επομένως, προσέξτε να μην προκαλέσετε ζημιά στο φινίρισμα με λειαντικά σφουγγάρια καθαρισμού.

5. Καθαρίστε τις εσωτερικές επιφάνειες: Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή βούρτσα καθαρισμού βουτηγμένα σε ζεστό, σαπουνόνερο για να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας. Να είστε προσεκτικοί στην αφαίρεση τυχόν συσσωρευμένου λίπους ή υπολειμμάτων.

6. Καθαρίστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα: Εάν είναι προσβάσιμα, καθαρίστε προσεκτικά τα πτερύγια του ανεμιστήρα με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση σκόνης και λίπους.
7. Στεγνώστε και επανασυναρμολογήστε: Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη έχουν στεγνώσει καλά πριν επανασυναρμολογήσετε τον απορροφητήρα. Μόλις στεγνώσει, τοποθετήστε ξανά τα φίλτρα λίπους και οποιαδήποτε άλλα αφαιρούμενα μέρη.
8. Τακτική συντήρηση: Στόχος να καθαρίζετε τα φίλτρα του απορροφητήρα σας κάθε 1-3 μήνες, ανάλογα με τη χρήση. Πραγματοποιήστε έναν ενδελεχή καθαρισμό ολόκληρουτου απορροφητήρα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να διατηρήσετε τη βέλτιστη
απόδοση και τον χρόνο ζωής του απορροφητήρα σας.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και ενσωματώνοντας την τακτική συντήρηση στη ρουτίνα καθαρισμού σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο απορροφητήρας σας παραμένει καθαρός, αποδοτικός και χωρίς συσσώρευση λίπους, συμβάλλοντας σε ένα πιο υγιεινό και ευχάριστο
περιβάλλον μαγειρέματος.
Μην ξεχνάς: Όσο και αν είναι πρακτικές και χρήσιμες αυτές οι λύσεις καθαρισμού για τα περισσότερα μοντέλα απορροφητήρων, καλό θα είναι να συμβουλευτούμε το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές και δεν παραμελείς
τον καθαρισμό του, τότε ο απορροφητήρας σου θα συντροφεύει την κουζίνα σου για χρόνια!
Σε περίπτωση που οι παραπάνω τρόποι δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείτε να βρείτε τα καθαριστικά μας και φυσικά τις επιλογές σε απορροφητήρες στο e-shop μας.

 

ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΕΣ (ydrotexniki-house.gr)

ΚΟΥΖΙΝΑΣ (ydrotexniki-house.gr)

 

Leave a Comment